Ubicació

HOTEL GAUDÍ

Nou de la Rambla, 12 - ES-08001 Barcelona - Spain Ph. 0034.93.3179032 Fax 0034.93.4122636 gaudi@hotelgaudi.es

L'Hotel Gaudí es troba en el cor de Barcelona; per això està envoltat d'emblemàtics edificis com el Palau Güell de Gaudí, o la Catedral, i de llocs mítics com les Rambles, la Plaça Reial i el Barri Gòtic.

Nou de la Rambla, 12 - ES-08001 Barcelona - Spain

Zona d'Hotel Gaudí

Just enfront de l'hotel, ens trobem amb el Palau Güell, un dels edificis modernistes més emblemàtics de l'arquitecte català Antoni Gaudí i que va ser declarat Patrimoni de la Humanitat en 1984. El Palau Güell és una de les obres millor conservades del modernisme. Va ser acabat l'any 1890, com a encàrrec del seu mecenes, el Conde Eusebio Güell, per utilitzar-ho com la seva residència privada. Són de destacar els ferros forjats de la façana (considerats pel seu treball els segons més importants del món, després dels de Versailles), així com l'estructura sobre la qual s'assenta l'edifici, i que es pot admirar en tota la seva esplendor descendint a la planta soterrani, on se situaven els antics estables. També són molt destacables les colorides xemeneies del terrat, totes elles diferents unes d'unes altres, i construïdes segons la tècnica empleada per Antoni Gaudí, coneguda com “trencadís”, és a dir, utilitzant els trossos trencats de taulells, i jugant amb ells a través dels seus colors i formes. Aquest palau ha estat totalment restaurat, sense variar la seva concepció original, i tal restauració es va inaugurar l'any 2011. Tant la façana principal com les xemeneies del terrat es poden contemplar perfectament des de nombroses habitacions del nostre hotel, així com des de les zones comunes. A uns passos de l'hotel, ens trobem amb les famosíssimes Rambles de Barcelona, “el carrer més bonic del món”, segons Somerset Maugham, cèlebre dramaturg anglès. El carrer on es reflecteix tot el que passa a Barcelona, ja que si no es reflecteix, no ha ocorregut. En aquest moment està en procés de ser declarada Patrimoni Immaterial de la Unesco. Tal com el seu nom indica, prové de l'àrab, i significa torrent o riera, ja que era el lloc per on discorrien les aigües que venien de la propera muntanya del Tibidabo fins al mar, just al peu de les muralles de Barcelona. Aquí es van establir els venedors de fruites i comestibles, així com els de flors, donant lloc al que avui és el Mercat de la Boqueria i als kioscos de flors que hi ha als costats de les Rambles. També aquí es van establir els kioscos de premsa, que a més de disposar de la premsa de tot el món, venien i segueixen venent llibres de tota classe d'autors. Al llarg de les Rambles trobem edificis tan emblemàtics com el Gran Teatre del Liceu, el ja esmentat Mercat de la Boquería, el Palau de la Virreina (edifici barroc en el qual constantment es fan exposicions d'art contemporani), el Palau Moja, l'edifici de l'Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (amb el rellotge que marca l'hora oficial per als barcelonins), el Teatre Principal i altres edificis.

El mar també queda molt proper a l'Hotel Gaudí. En aquest cas, baixant per les Rambles, en direcció al monument de Colom (construït per a l'exposició universal de 1888), trobem el Port Vell i una nova zona d'oci molt concorreguda: el Maremágnum. Si preferim visitar edificis històrics i museus, en canvi, ens hem de dirigir cap al barri de la Ribera, on està el Museu Picasso i l'església de Santa María del Mar, o bé perdre'ns pels carrers del barri d’El Born. En l'altre extrem de les Rambles no podem deixar de visitar la Plaça Catalunya, punt de trobada per excel•lència dels barcelonins i centre neuràlgic de la ciutat. Entre molts altres llocs d'interès, aquí trobem l'històric Cafè Zurich i un important centre comercial amb marques reconegudes. Altres zones d'interès són els carrers del Barri Gòtic, que conserven el seu aire medieval intacte malgrat estar ple de restaurants i tendes. Una vegada aquí, són d'obligada visita les seves muralles, la Plaça del Rei, la Catedral gòtica de Barcelona, l'Església de Santa María del Pi i el Palau de la Generalitat, seu actual del govern autonòmic de Catalunya.

Com arribar-hi

Amb tren

Arribats a l'estació de Sants, preneu la línia verda (L3) de metro i baixeu a l'estació ‘Liceu’; sortiu a la Rambla i dirigiu-vos cap al mar uns 250 metres, gireu a la dreta al carrer Nou de la Rambla i poc després, a la dreta, apareix l'Hotel Gaudí. De forma alternativa, podeu prendre un taxi, la distància del trajecte és de només 3 km.

En avió

L'aeroport del Prat de Barcelona està a 12 km. Per arribar a l'Hotel Gaudí, pugi al tren que va de la Terminal 2 de l'aeroport a l'estació de Passeig de Gràcia (R2). Si arriba per la Terminal 1, pot prendre l'autobús gratuït (Bus Trànsit) que connecta ambdues terminals. Una vegada en l'estació de Passeig de Gràcia, prengui la línia 3 del metro (Línia Verda) fins a la parada de metro Liceu. Baixi en la parada Liceu’, surti a les Rambles i encamini's en direcció al mar 250 m, giri a la dreta pel carrer Nou de la Rambla i poc després, a la dreta, trobarà l'Hotel Gaudí. També pot usar els autobusos que van de l'aeroport fins a Plaça Catalunya; una vegada a la plaça, només queda la decisió de si prendre un taxi o passejar 1km per les Rambles fins a arribar al carrer Nou de la Rambla, on li espera l'Hotel Gaudí. Si decideix anar en taxi des de l’aeroport, el trajecte li pot costar uns 35 €.

Amb cotxe

Des de qualsevol direcció, seguiu les indicacions per la carretera B-10 ‘Ronda del Litoral’, que discorre en paral·lel a la costa. Si arribeu de França, preneu la sortida 21, ‘Ciutat Vella’, preneu la rotonda de Plaça de la Carbonera i gireu a la dreta a l'Avinguda del Paral·lel; després de 500 metres aproximadament, gireu a la dreta pel carrer Nou de la Rambla i seguiu encara 500 metres: a la vostra esquerra us espera l'Hotel Gaudí. Si arribeu de Madrid o València, preneu la sortida 21, ‘Ciutat Vella’, us trobareu al carrer en direcció al monument a Colom; 200 metres abans d'arribar-hi, preneu la rotonda de Plaça de la Carbonera i seguiu les indicacions del paràgraf precedent.